Interview-2014 Tibo Sillen

TROFEE MEEST VERDIENSTELIJKE SPELER 2014 : TIBO SILLEN


 

Laten we Tibo zich even voorstellen : ik ben Tibo, tennis veel en speel ook nog voetbal. Dan ga ik ook nog fietsen.

DS : ik veronderstel dat je ook nog naar school gaat?

Tibo : jaja tussendoor om de tijd te vullen maar dat valt wel mee (lacht)

DS : waar ga je naar school?

Tibo : In het H.Hartcollege in Lanaken in de afdeling wiskunde en wetenschappen

DS : en vallen de studies wel wat mee?

Tibo : ja daar heb ik geen klagen over

DS: je vertelde me dat je veel sport:  tennis, voetbal en fietsen.  Op welke plaats speel je op het voetbalveld?

Tibo : doelman bij de U17.

DS : welke ploeg is dat ?

Tibo : provinciale bij Lanaken VV en ik speel daar al van mijn vierde

DS : en hoe valt dat mee wat betreft het resultaat ?

Tibo : vorig jaar was het maar belabberd maar dit seizoen spelen we een goede middelmaat

DS : dan speel je nog tennis en gaat fietsen, hoe combineer je dat allemaal?Want vroeger heb ik gehoord dat men toch heel wat tijd moet besteden aan het studeren

Tibo : ja dat lukt nu nog wel

DS : en tennis, train je nog buiten wat je hier in de hal doet?

Tibo : ja maandag 2 uren, woensdag één uur en zaterdag één uur en dan geef ik nog wat les aan de kleintjes.

DS : dus veel tijd om stil te zitten heb je niet want er is ook nog de training van het voetbal?

Tibo : ja, buiten de normale voetbaltraining is er ook nog de specifieke keeperstraining dus dat is ook nog eens vier maal per week.

DS : en dat fietsen is dat zowat met de fiets van bij u thuis naar de training of zo?

Tibo : Ja, ik ga af en toe met de fiets naar de training maar ik ga ook met papa naar het parcours van de Amstel Gold race in de zomer en in de winter mountainbike in het bos.

DS : het parcours van de Amstel Gold race ,dat is tamelijk heuvelachtig?

Tibo : ja, dat is ook het mooie daaraan , want op een heuvelachtig  parcours fietsen is leuker dan op het vlakke. Dit jaar hebben we ook een deel van de Ronde van Vlaanderen gedaan zowat een 135 km, dat is nog  meer uitdagend met de bijhorende kasseien.

DS : en daarbuiten heb je nog wel tijd voor wat anders?

Tibo : ja verder heb ik mijn vriendin en daar moet ik soms ook wat tijd voor maken

DS : dat zou ik zo niet zeggen, een beetje tijd voor maken, want als zij dat te lezen krijgt valt dat misschien niet in goede aarde

Tibo : (lachend) ja daar maak ik genoeg tijd voor.

DS : en wat de interclub betreft, vertel daar eens wat over

Tibo : ja 2014 is een heel mooi seizoen geweest,eerst zijn we Limburgs kampioen geworden. In de finale was ik er wel niet bij, we waren juist op vakantie. We zijn heel nipt kampioen geworden en toen mochten we gaan spelen voor de Belgische titel. De twee eerste matchen gingen tamelijk vlotjes en toen mochten we naar Brussel voor de finale. Dat werd wel een triller: Joël won zijn enkel, Thom en ik verloren allebei onze enkel en Joppe won ook zijn enkel. Twee-twee na de enkels en de dubbels moesten de beslissing brengen. Dat is ook een triller geworden want door de regen hebben we heel lang moeten wachten en doordat er geen buitenverlichting was,was het al bijna donker en natuurlijk tijdsdruk, maar Thom en Sen wonnen tamelijk vlot hun match en we waren toen al gewonnen. Joël en ik hebben toch nog verder gespeeld en ook onze dubbel gewonnen en waren we nog juist klaar voordat het echt donker werd. We sloegen op het einde gewoon op de bal zonder eigenlijk te weten waar die naartoe zou vliegen

DS : waar was dat weer ?

Tibo : Ergens in Brussel, de dag dat we voor negen uur  binnen de stad moesten zijn (autoloze zondag). Dan regende het nog en hebben we uren moeten wachten om de pleinen te laten drogen.Dan  begonnen we te spelen maar dan was er weer een buitje. Stress was er genoeg voor deze finale. Maar als je dan gewonnen hebt is de ontlading natuurlijk groot.

DS : en voor dit jaar, een herhaling ?

Tibo : dat zal moeilijk worden want het is een categorie hoger en de tegenstrevers zijn sterker

DS : maar jullie stijgen ook wat klassementen en hebben ook  de ganse winter getraind

Tibo : we zullen wel zien wat het brengt, Joël is net als mij C15 geworden,Thom is C15/3 geworden, Joppe is C30 en Sen C30/1.We hebben toch een mooi aantal punten voor deze reeks. Ja, wat trainen enkel en dubbel, want daar leren we toch heel wat van.

DS : en ge voetbalt en zijt keeper, dan mag ik ook een paar vraagjes stellen over het voetbal?

Tibo : jaja doe maar op

DS : Standaard heeft drie superkeepers gehad na elkaar.Ik weet dat een beetje voor uw tijd is, maar toch maar proberen

Tibo : (na wat nadenken) Preudhomme maar komt niet verder

DS : helpt een handje en dan vinden we toch Piot en Nicolay. Dan wat denk je van onze huidige keepers?

Tibo : ja we hebben natuurlijk 2 topkeepers Courtois bij Chelsea en Mignolet bij Liverpool. Daar mogen we best heel fier over zijn want er zijn niet veel andere die over zo een duo beschikken.We mogen zeker niet klagen,zelfs niet over de ganse ploeg.

DS : en de trainer, wat vindt ge daar van?

Tibo : ja, ik ben niet echt een fan van Wilmots maar de resultaten zijn er dus…

DS : maar ik bedoel eigenlijk de tennistrainer (algemeen gelach)

Tibo : ja daar ben ik heel tevreden van, ik heb elk jaar training van Danny gehad. Maar de combinatie van Danny en Alain vond ik nog beter omdat we dan ook meer competiegericht trainden.Het was ook een heel ontspannen manier van trainen.

DS : maar ja, dat is voorbij

Tibo : spijtig ja, maar gelukkig nog steeds training met Danny.  Het is wel een training waar je motivatie van krijgt, ik heb nog nooit een training gehad waar ik niet gemotiveerd op het plein stond. Ik denk dat het zo wel zal blijven

DS : ik zal u vertellen dat voor dit interview ik met Danny zat te praten en ik vroeg hem of hij mij een paar tips kon geven. Zijn antwoord was kort en duidelijk : het is gewoon een heel brave jongen. Het is een jongen die altijd goed en met veel goesting traint.

Tibo : ja, als ik train dan wil ik voldoening hebben van mijn training en niet zowat aanmodderen.

DS : dat kan ik niet van iedereen zeggen zei Danny. Ik denk dat we zowat alles gezegd hebben maar toch nog een vraagje : de resultaten van verleden jaar. Heb je wat tornooien gewonnen?

Tibo :ja ik heb in Runkst heren 4 gewonnen, in Bilzen heb ik heren 4 gewonnen en heren 3 finale gespeeld  en in Bilzen (tijdens  de Kerstperiode) had ik al heren 5 gewonnen. Ik denk dat dat het zowat is. Ik heb in de zomerperiode  heel veel gespeeld en dan ook een blessure aan de arm opgelopen en dan ben ik gestopt met spelen.Nu in de winter heb ik helemaal niets meer gevoeld en hoop ik blessurevrij te blijven. Hopelijk spelen we met onze ploeg  (Joël,  Thom, Joppe en Sen) een mooi seizoen. Maar we zijn allen vrienden en dat is fijn voor de ploeggeest. Met Joppe ga ik nog wel eens fietsen of mountainbiken. Met mountainbiken kan ik nog wel eens volgen want dat is vrij technisch maar gewoon fietsen zal niet meer lukken want hij traint natuurlijk veel en heeft een grote motor.

DS : bedankt voor het interview en ik wens u een goed seizoen.